Estetica dentara – Zâmbește cu încredere!
Tratamentele de estetică dentară îmbunătățesc înfățișarea zâmbetului prin intermediul uneia sau mai multor metode precum fațetele dentare din porțelan integral, zirconiu, compozit, albirea dinților, coroanele, încrustațiile, implanturile dentare, aparatele ortodontice.
Fațetele pot fi folosite pentru a închide spațiul dintre doi incisivi centrali (strungăreață) și, în general, pentru a realiza un aspect estetic superior al dinților anteriori. Fațetele din compozit necesită o ședință de tratament, iar cele din porțelan se realizează în două ședințe.
Albirea dinților este o metoda conservatoare de îndepărtare a colorațiilor medii de pe dinți. De albire poate beneficia aproape toata lumea. Totuși, sunt câteva cazuri în care tratamentul poate să nu fie eficient. Aceste situații sunt identificate prin consultația care precedă tratamentul.
Metode de albire a dinților
Cele mai cunoscute metode de albire sunt:
- albirea realizată în cadrul cabinetului stomatologic, unde produsele utilizate în acest scop sunt mult mai agresive, însă rezultatele sunt mai rapide
- albirea efectuată la domiciliu, care se execută acasă de către pacient, cu condiția ca acesta să fie sfătuit de medic. Schimbarea de culoare este perceptibilă în 1-3 zile pentru dinții îngălbeniți din cauza vârstei și 7-10 zile pentru alte tipuri de colorații. Deși procesul durează mai mult și necesită implicare din partea pacientului, acest tip de albire protejează smalțul dinților.
Pe durata tratamentului, poate să apară durere la rece, dulce, acru, iritația gingiilor, însă acestea dispar la întreruperea tratamentului.
Cât timp se menține rezultatul?
Acest lucru depinde de pacient. Cu siguranță, dinții vor fi mai albi decât au fost înainte de tratament. Totuși, pacienții pot avea nevoie de un nou tratament de albire mai devreme de doi ani daca beau cafea, ceai, sucuri colorate sau dacă fumează.